Apetyczne pulpeciki w wyśmienitym sosie

4/5 4 4 5 1
4/5 4 4 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.
  2. Całość dopraw solą, pieprzem, oraz bułką tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Z mięsa uformuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące.
  4. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki aż będą rumiane z każdej strony.
  5. Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista.
  6. Dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze chwilę.
  7. Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść w 500 ml wrzącej wody. Zalej bulionem smażące się pulpeciki.
  8. Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem. W razie potrzeby sos możesz zagęścić 1 łyżki zasmażki.

Opis przepisu:

Obiad, który twoja rodzina pokocha od pierwszego spróbowania! Apetyczne pulpeciki w wyśmienitym sosie, czyli mięso mielone, podsmażana cebulka i bułka tarta uformowane w kształtne pulpety. A do tego intensywny czosnek i dodatek bulionu przygotowanego z Kostki mięsnej WINIARY. Zalane bulionem pulpety z mięsa mielonego dusimy w towarzystwie liścia laurowego. Apetyczne pulpeciki w wyśmienitym sosie podawaj z ulubionymi kaszą i surówką!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?