1

2

Przepisy

Wieprzowina z nutą Orientu

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Wieprzowina z nutą Orientu, czyli mięso wieprzowe pokrojone w paseczki, marynowane w sosie sojowym i oleju sezamowym. Wieprzowinę o orientalnej nucie smażymy w towarzystwie boczniaków, Kostki mięsnej WINIARY i czosnku, a tuż przed podaniem dekorujemy ją uprażonym sezamem i kiełkami. Aby orientalnej tradycji stało się zadość, smażoną wieprzowinę podawaj z makaronem ryżowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwice oczyść i pokrój w paski.
  2. Cebulę posiekaj w piórka, a czosnek w plasterki.
  3. Mięso marynuj w sosie sojowym i oleju sezamowym minimum 30 minut.
  4. Na rozgrzaną patelnię, wlej olej, dodaj kawałki mięsa i obsmaż krótko aż będą rumiane.
  5. Dodaj cebulę, czosnek oraz boczniaki pokrojone w paski. Całość zalej wodą, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj.
  6. Dopraw cukrem i pieprzem, a na końcu posyp prażonym sezamem oraz kiełkami mung. Podawaj z makaronem ryżowym lub pszennym wg. uznania.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: