Wieprzowina z nutą Orientu

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwice oczyść i pokrój w paski.
  2. Cebulę posiekaj w piórka, a czosnek w plasterki.
  3. Mięso marynuj w sosie sojowym i oleju sezamowym minimum 30 minut.
  4. Na rozgrzaną patelnię, wlej olej, dodaj kawałki mięsa i obsmaż krótko aż będą rumiane.
  5. Dodaj cebulę, czosnek oraz boczniaki pokrojone w paski. Całość zalej wodą, dodaj Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj.
  6. Dopraw cukrem i pieprzem, a na końcu posyp prażonym sezamem oraz kiełkami mung. Podawaj z makaronem ryżowym lub pszennym wg. uznania.

Opis przepisu:

Wieprzowina z nutą Orientu, czyli mięso wieprzowe pokrojone w paseczki, marynowane w sosie sojowym i oleju sezamowym. Wieprzowinę o orientalnej nucie smażymy w towarzystwie boczniaków, Kostki mięsnej WINIARY i czosnku, a tuż przed podaniem dekorujemy ją uprażonym sezamem i kiełkami. Aby orientalnej tradycji stało się zadość, smażoną wieprzowinę podawaj z makaronem ryżowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?