Esencjonalne Chili con carne

5/5 5 4 5 1
5/5 5 4 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 50 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone obsmaż na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju aż będzie rumiane.
  2. Dodaj cebulę posiekaną w piórka i podsmaż ją do miękkości.
  3. Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę oraz odsączoną fasolę.
  4. Całość zalej pomidorami, dodaj przecier pomidorowy, Kostkę Mięsną WINIARY oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  5. Duś pod przykryciem ok. 20 - 30 minut. Podlewając wodą od czasu do czasu w ramach potrzeby.
  6. Podawaj ze świeżą kolendrą i kwaśną śmietaną.

Opis przepisu:

Tradycyjna potrawa kuchni amerykańskiej, czyli esencjonalne chili con carne w naszym wydaniu z wołowym mięsem mielonym, kilkoma rodzajami papryki, pomidorami, czerwoną fasolą, czosnkiem i wieloma innymi składnikami! Aby chili con carne było esencjonalne, warto potrawę wzbogacić o aromatyczne przyprawy – oregano, kumin i suszoną kolendrę. Tak dobraną kompozycję smakową dusimy pod przykryciem, by wydobyć z chili con carne to, co najlepsze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?