Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój w dużą kostkę, a chorizo w plastry.
  2. Cebulę pokrój w piórka, czosnek na plasterki, a paprykę w dużą kostkę.
  3. Kostkę Mięsną WINIARY rozpuść we wrzącej wodzie.
  4. Kawałki wołowiny zrumień na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
  5. Jak wołowina będzie zrumieniona dodaj chorizo. Całość podsmaż.
  6. Następnie dodaj cebulę i mieszaj, aż się zrumieni.
  7. Dodaj czosnek i podsmażaj kolejne 5 minut.
  8. Dodaj paprykę, całość oprósz mąką oraz dodaj wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
  9. Kolejno zalej mięso bulionem. Duś powoli ok. 45 - 60 minut, aż mięso będzie miękkie, ewentualnie uzupełniając płyn w ramach potrzeby.
  10. Gulasz przełóż do miseczki, posyp poszatkowaną świeżą pietruszką i podawaj z bagietką.

Opis przepisu:

Paprykowy gulasz wołowy z pikantnym chorizo to hiszpańska alternatywa dla Twojej codziennej kuchni! Spróbuj i przekonaj się, że zagości na Twoim stole częściej! Wspaniale sprawdzi się również podczas weekendowego spotkania w gronie najbliższych. Smacznego! :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?