Babka ziemniaczana pod serową pierzynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 2

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na grubej tarce jak na placki ziemniaczane, odsączyć z wody.
  2. Do ziemniaków dodać drobno pokrojony boczek i cebule, jajko, mąkę oraz Ziarenka Smaku WINIARY. Dokładnie wszystko wymieszać.
  3. Masę przelać do małej keksówki i piec w piekarniku około 45 minut w 220 stopniach.
  4. Gotową babkę wyłożyć na talerz posypać startym żółtym serem poczekać chwilę aż się roztopi i gotowe. Można podawać z ketchupem. Polecam. Pyszna!

Opis przepisu:

Babka z ziemniaków i boczku pod serową pierzynką z ziarenkami smaku od WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?