Kotleciki schabowe w sosie z pieczonymi ziemniaczkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 109 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 109 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200*C.
  2. WINIARY POMYSŁ NA... kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu.
  3. Ziemniaki umyj i (opcjonalnie) obierz ze skóry. Pokrój w ósemki, wymieszaj z olejem, solą, pieprzem i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
  4. Wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a obok na blasze połóż naczynie ze schabem w woreczku. Piecz wszystko razem przez 45 minut w rozgrzanym piekarniku.
  5. Po wyjęciu z piekarnika przełóż schab z woreczka do naczynia, dolej 50 ml (ok. 2 łyżek) śmietany i dokładnie wymieszaj. Podawaj z ziemniakami i ulubioną surówką.

Opis przepisu:

Kotlety schabowe nie muszą być nudne! Spróbuj naszego przepisu na schab pieczony w woreczku z domowymi pieczonymi ziemniakami, a odkryjesz to danie na nowo. Schab bez kości rozbij na niewielkie kotlety i przygotuj z WINIARY POMYSŁ NA… kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem, a pokrojone ziemniaki dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Całość wystarczy tylko wstawić do piekarnika, żeby powstało wyjątkowo aromatyczne danie – schab w sosie z charakterystyczną nutą orzeźwiającego zielonego pieprzu i chrupiące ziemniaki jak z ogniska.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?