ZUPA ZIEMNIACZANA Z GRZYBAMI

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Poprzedniego dnia wieczorem namoczyć opłukane grzyby
  2. Nazajutrz ugotować je w tej samej wodzie
  3. Umyte i obrane ziemniaki pokroić w kostkę i zalać bulionem, dodać kilka ziarenek smaku i pozostałe przyprawy oraz grzyby
  4. Gotować około 20 minut, następnie podprawić lekko przyrumienioną zasmażką z masła i mąki, Jeśli ktoś lubi dodaje dowolną zieleninę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?