Leśny stek

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić wodę, potłuc ziemniaki i dodać chrzan tarty.
  2. Zeszklić cebulkę na maśle klarowanym, przygotować zgodnie z opakowaniem Sos myśliwski Jak u Mamy WINIARY, dodatkowo dodać do sosu garść suszonych podgrzybków i 1 szklankę wytrawnego białego wina. Odparować sos, tak aby została połowa jego objętości.
  3. Steki oprószyć pieprzem i na łyżce masła klarowanego usmażyć (1,5 minuty z każdej strony) i na 5 minut wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Mięso podawać z ziemniakami i sosem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?