Ziemniaczane kule z mozzarellą w sosie pieczarkowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 29 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 29 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Obrane ziemniaki gotujemy, po ugotowaniu odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do ostudzenia, po ostudzeniu dodajemy jajko, mąkę, sól, pieprz. Wyrabiamy masę ziemniaczaną.
  2. Kulki mozzarelli obtaczamy masą ziemniaczaną, formujemy kulki i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju do momentu zarumienienia.
  3. Gdy kulki się smażą, przygotowujemy sos. Opakowanie Winiary sos pieczarkowy dokładnie mieszamy z zimną wodą. Gotujemy na małym ogniu często mieszając.
  4. Ziemniaczane kule wyciągamy kładziemy na ręcznik papierowy, by wsiąknął nadmiar oleju. Pózniej nakładamy i podajemy z sosem.

Opis przepisu:

Danie, które spodoba się wszystkim fanom sera. Kulki mozzarelli obtoczone w masie ziemniaczanej, podsmażone i podane z sosem pieczarkowym WINIARY, zachwycą każdego smakosza. Rozpływający się ser, to prawdziwa poezja smaków, która wyleje się na nasze podniebienia i sprawi, że będziemy chcieli więcej. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?