1

2

Przepisy

Zrazy z mielonej wołowiny

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 25 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

Zrazy z mielonej wołowiny to obiad pisany przez wielkie „o”! Zrazy przyrządzamy z soczystej wołowiny z udźca, a charakterny farsz – z marchewki, ogórka, śliwek i musztardy. Dodatkowo zrazy z mielonej wołowiny doprawiamy Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Ciemnym WINIARY oraz dodatkiem jałowca, suszonych grzybów i bulionu warzywnego. Zrazy z mielonej wołowiny to kwintesencja najlepszego smaku i najintensywniejszego aromatu!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W misce wymieszaj ogórka z marchewką, posiekaną śliwką oraz musztardą.
  2. Mięso dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Ciemnego WINIARY. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na blacie rozwiń folię spożywczą, ułóż na niej kulkę mięsa i uformuj płaskiego kotleta. Na wierzch nałóż około 1,5 łyżki musztardy z warzywami. Folię utnij.
  4. Na dłoni umieść kotleta na folii i uformuj zrazy. Lekko schłodź, po czym obtaczaj każdego w mące i przekładaj do brytfanki.
  5. Cebulę pokrój w duże kawałki i przesmaż na mące przypalonej po kotletach. Dodaj bulion, pozostały Esencjonalny Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY oraz grzyby.
  6. Całość wylej na zrazy i duś pod przykryciem w piecu około 40 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: