Zrazy z mielonej wołowiny

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W misce wymieszaj startego ogórka z marchewką, posiekaną śliwką oraz musztardą.
  2. Mięso dopraw solą, pieprzem i 1 łyżką Sosu pieczeniowego ciemnego WINIARY. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na blacie rozwiń folię spożywczą, ułóż na niej kulkę mięsa i uformuj płaskiego kotleta. Na wierzch nałóż około 1,5 łyżki musztardy z warzywami.
  4. Na dłoni umieść kotleta na folii i uformuj zrazy zawijając ciasno w folii. Włóż do lodówki na 15 minut, by lekko schłodzić, po czym zdejmij folię i obtaczaj każdego w mące. Przekładaj do naczynia żaroodpornego.
  5. Cebulę pokrój w piórka i przesmaż w rondlu na oleju.
  6. Przygotuj bulion dodając kostkę do pół litra zagotowanej wody. Przelej do rondla.
  7. Pozostały Sos pieczeniowy ciemny WINIARY rozrób w pół litra zimnej wody i dodaj do całości. Dodaj grzyby, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 minut.
  8. Powstały sos wylej na zrazy do naczynia żaroodpornego. Duś pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 190*C około 40 minut.

Opis przepisu:

Zrazy z mielonej wołowiny to obiad pisany przez wielkie „o”! Zrazy przyrządzamy z soczystej wołowiny z udźca, a charakterny farsz – z marchewki, ogórka, śliwek i musztardy. Dodatkowo zrazy z mielonej wołowiny doprawiamy Sosem Pieczeniowym Ciemnym WINIARY oraz dodatkiem jałowca, suszonych grzybów i bulionu warzywnego. Zrazy z mielonej wołowiny to kwintesencja najlepszego smaku i najintensywniejszego aromatu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?