1

2

Przepisy

Pęczak z grzybami

5/5 5 2 5 1

porcje: 4 porcje

Pęczak z grzybami to sposób na obiad szybki w przyrządzeniu. Do kaszy dodajemy pokrojone w paseczki, suszone grzyby i smażymy całość z dodatkiem Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Ciemnego WINIARY i aromatycznego bulionu. Kaszę pęczak z grzybami podawaj udekorowaną natką pietruszki i w towarzystwie ogórków kiszonych.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Przesmaż na średnio rozgrzanej patelni.
  2. Dodaj masło, pęczak oraz posiekane suszone grzyby (jeżeli są zbyt twarde, aby je posiekać, wcześniej je namocz).
  3. Całość praż około 5 min. Po tym czasie dodaj Esencjonalny Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY oraz bulion i całość dokładnie wymieszaj
  4. Gotuj na średniej mocy od czasu do czasu mieszając około 30 min, aż kasza będzie al’dente, w razie potrzeby uzupełniając wodą.
  5. Na koniec gotowania dodaj słodką śmietankę oraz sól i pieprz do smaku.
  6. Kasze podawaj posypaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: