1

2

Przepisy

Bitki Wieprzowe w sosie własnym

4/5 4 12 5 1

porcje: 4 porcje

Bitki wieprzowe w sosie własnym przygotowujemy z niewielkich kawałków łopatki wieprzowej. Najpierw mięso smażymy z cebulką i czosnkiem, a następnie zalewamy je Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Ciemnym WINIARY i dusimy tak, by wydobyć z bitek wieprzowych najlepsze smaki i aromaty. Gotowe bitki wieprzowe w sosie własnym podajemy posypane natką pietruszki z ziemniaczkami i ulubioną sałatką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę pokrój na niewielkie kawałki i rozbij tłuczkiem.
  2. Dopraw solą i pieprzem z każdej strony, a następnie zrumień na rozgrzanym oleju.
  3. Kiedy bitki będą rumiane, dodaj posiekaną cebulę oraz czosnek i smaż jeszcze przez chwilę.
  4. Po tym czasie dolej 500 ml wody oraz dodaj 2 łyżki Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Ciemnego WINIARY. Całość wymieszaj i duś przez około 45 min.
  5. Pod koniec gotowania dopraw sos solą, pieprzem i Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Ciemnym WINIARY
  6. Podawaj z natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: