Bitki Wieprzowe w sosie własnym

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 58 min.

  • Porcje 4

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łopatkę pokrój na niewielkie kawałki i rozbij tłuczkiem.
  2. Dopraw solą i pieprzem z każdej strony, a następnie zrumień na rozgrzanym oleju.
  3. Kiedy bitki będą rumiane, dodaj posiekaną cebulę oraz czosnek i smaż jeszcze przez chwilę.
  4. Po tym czasie dolej 2 szklanki wody, wrzuć liść laurowy i ziele angielskie i zagotuj.
  5. Duś przez ok 35 minut od czasu do czasu mieszając.
  6. Sos pieczeniowy ciemny WINIARY rozmieszaj w 300 ml zimnej wody i zalej nim mięso. Zagotuj i duś kolejne 10 minut.
  7. Pod koniec gotowania dopraw sos solą, pieprzem.
  8. Bitki podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Bitki wieprzowe w sosie własnym przygotowujemy z niewielkich kawałków łopatki wieprzowej. Najpierw mięso smażymy z cebulką i czosnkiem, a następnie zalewamy je Sosem Pieczeniowym Ciemnym WINIARY i dusimy tak, by wydobyć z bitek wieprzowych najlepsze smaki i aromaty. Gotowe bitki wieprzowe w sosie własnym podajemy posypane natką pietruszki z ziemniaczkami i ulubioną sałatką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?