Faszerowane cukinie

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie przekrój wzdłuż na pół i łyżeczką wydrąż ich wnętrza. Powstałe kawałki pokrój w kostkę.
  2. Mięso usmaż na patelni na dobrze rozgrzanym oleju aż będzie złociste. Cebulę drobno posiekaj i przesmaż na patelni z mięsem. Do cebuli dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię i chwilę smaż.
  3. Sos pieczeniowy ciemny WINIARY rozmieszaj z przecierem pomidorowym, wlej na patelnię i dopraw ziołami. Całość duś około 10 minut i dopraw na końcu solą, pieprzem oraz cukrem.
  4. Mięso z warzywami przełóż do wydrążonych cukinii, całość posyp startym serem. Tak przygotowane cukinie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200*C i zapiecz przez 20-30 minut.

Opis przepisu:

Faszerowanym cukiniom nie brakuje absolutnie niczego! Miłośnicy warzyw znajdą w nich: cukinię, paprykę, cebulę i pomidory, zwolennicy mięsa – aromatyczne mięso mielone, a amatorzy serów – ciągnący się ser żółty, którym posypujemy faszerowane cukinie już po zapieczeniu. Całość podawaj z Sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY, aby cukinie nabrały jeszcze lepszego aromatu. Faszerowane cukinie pokocha każdy, kto spróbuje tego dania!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?