Faszerowane cukinie

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie przekrój wzdłuż na pół i łyżeczką wydrąż ich wnętrza. Powstałe kawałki posiekaj.
  2. Mięso usmaż na gorącej patelni aż będzie złociste. Cebulę drobno posiekaj i przesmaż na patelni z mięsem. Do cebuli dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię i chwilę smaż.
  3. Całość zalej przecierem pomidorowym i dopraw Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Ciemnym WINIARY oraz ziołami. Całość duś około 10 minut i dopraw na końcu solą, pieprzem oraz cukrem.
  4. Mięso z warzywami przełóż do wydrążonych cukinii, całość posyp startym serem. Tak przygotowane cukinie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200*C i zapiecz przez 20-30 minut.

Opis przepisu:

Faszerowanym cukiniom nie brakuje absolutnie niczego! Miłośnicy warzyw znajdą w nich: cukinię, paprykę, cebulę i pomidory, zwolennicy mięsa – aromatyczne mięso mielone, a amatorzy serów – ciągnący się ser żółty, którym posypujemy faszerowane cukinie już po zapieczeniu. Całość podawaj z Esencjonalnym sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY, aby cukinie nabrały jeszcze lepszego aromatu. Faszerowane cukinie pokocha każdy, kto spróbuje tego dania!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?