1

2

Przepisy

Faszerowane cukinie

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 35 minut

porcje: 4 porcje

Faszerowanym cukiniom nie brakuje absolutnie niczego! Miłośnicy warzyw znajdą w nich warzywa – cukinię, paprykę, cebulę i pomidory, zwolennicy mięsa – aromatyczne mięso mielone, a amatorzy serów – ciągnący się ser żółty, którym posypujemy faszerowane cukinie już po zapieczeniu. Faszerowane cukinie pokocha więc każdy, kto spróbuje tego dania!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie przekrój wzdłuż na pół i łyżeczką wydrąż ich wnętrza. Powstałe kawałki posiekaj.
  2. Mięso usmaż na gorącej patelni aż będzie złociste. Cebulę drobno posiekaj i przesmaż na patelni z mięsem. Do cebuli dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię i chwilę smaż.
  3. Całość zalej przecierem pomidorowym i dopraw Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Ciemnym WINIARY oraz ziołami. Całość duś około 10 minut i dopraw na końcu solą, pieprzem oraz cukrem.
  4. Mięso z warzywami przełóż do wydrążonych cukinii, całość posyp startym serem. Tak przygotowane cukinie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200*C i zapiecz przez 20-30 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: