Pulpety pieczeniowe z cebulką

3/5 3 19 5 1
3/5 3 19 5 1
  • Przygotowanie: 32 min.

  • Oczekiwanie: 55 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na patelni, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.
  2. Całość dopraw solą, pieprzem, 1 łyżką Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Ciemnego WINIARY. Dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki, aż będą rumiane z każdej strony.
  4. Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista. Całość uzupełnij 500 ml wody i 2 łyżkami Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Ciemnego WINIARY.
  5. Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz koperkiem.

Opis przepisu:

Pulpety pieczeniowe z cebulką to pulpety niezwykłe! Do tradycyjnej masy z mięsa, cebulki i bułki tartej dodajemy Esencjonalny Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY, a następnie formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące i smażymy w towarzystwie piórek cebulki aż do zarumienienia. Pulpety pieczone z cebulką smakują doskonale, gdy podamy je z ulubioną kaszą i ogórkami kiszonymi.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?