1

2

Przepisy

Pulpety pieczeniowe z cebulką

3/5 3 14 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Pulpety pieczeniowe z cebulką to pulpety niezwykłe! Do tradycyjnej masy z mięsa, cebulki i bułki tartej dodajemy Esencjonalny Sos Pieczeniowy Ciemny WINIARY, a następnie formujemy kuleczki, które obtaczamy w mące i smażymy w towarzystwie piórek cebulki aż do zarumienienia. Pulpety pieczone z cebulką smakują doskonale, gdy podamy je z ulubioną kaszą i ogórkami kiszonymi.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jedną cebulę posiekaj w drobną kosteczkę i zrumień na patelni, aż będzie miękka. Wystudź i dodaj do mielonego mięsa.
  2. Całość dopraw solą, pieprzem, 1 łyżką Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Ciemnego WINIARY. Dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  3. Z mięsa formuj niewielkie pulpeciki, które następnie obtocz dokładnie w mące. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kulki, aż będą rumiane z każdej strony.
  4. Następnie dodaj na patelnię posiekaną cebulę w piórka i smaż, aż będzie złocista. Całość uzupełnij 500 ml wody i 2 łyżkami Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Ciemnego WINIARY.
  5. Dodaj listek laurowy i duś na średniej mocy ok. 30 minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem oraz koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: