1

2

Przepisy

Ryba pod serową pierzynką

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Ryba w święta to tradycyjna konieczność. Bez względu na to, pod jaką postacią zagości na naszych stołach w święta, po prostu musi stanowić jeden z gwoździ wigilijnego programu. Możesz na przykład zdecydować się na rybę po grecku, zupę rybną czy śledzia w oleju, ale także… rybę pod pierzynką serową zapiekaną w Pomyśle na… Rybę pod serową pierzynką z dodatkiem śmietanki i wody. Całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj. Twoi bliscy będą zachwyceni rybą podaną pod serową pierzynką!
Jeśli natomiast wolisz tradycyjne potrawy, sprawdź nasz przepis na rybę po grecku >>

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj ze 100ml śmietanki 30% i 100ml zimnej wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  2. W żaroodpornym naczyniu ułóż 400g filetów z całkowicie rozmrożonej, odsączonej, NIE OSOLONEJ ryby, a następnie zalej przygotowanym gorącym "POMYSŁEM NA..." i posyp startym serem.
  3. Piecz w piekarniku w otwartym naczyniu przez 30 minut(200*C, pieczenie góra-dół, bez termoobiegu). Upieczoną rybę odstaw na 5 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: