Wiejska Potrawka Jarzynowa

Oceń ten przepis!

4/5 4 64 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 51 min.

  • Porcje 6

4/5 4 64 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz, pokrój w piórka i zeszklij na oleju.
  2. Kiełbasę pokrój w plasterki dodaj do cebuli. Smaż razem przez chwilę. Wlej szklankę wody.
  3. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki, paprykę pokrój w kostkę.
  4. Dołóż do garnka i gotuj wszystko razem przez 20 minut.
  5. Dodaj ziemniaki obrane i pokrojone w ćwiartki i dolej wody – tyle, żeby warzywa trochę wystawały nad powierzchnię sosu.
  6. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodaj krajankę WINIARY i śmietanę. Zagotuj.
  7. Przed podaniem – posyp posiekanym koperkiem.

Opis przepisu:

Przepis na Wiejską Potrawką Jarzynową jest świetnym sposobem na szybki i sycący obiad. Przygotowujemy ją z jesiennych warzyw, aromatycznej wędzonej kiełbasy i z dodatkiem Zupy jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. To danie dla miłośników konkretnych, polskich smaków, a także dla tych, którzy chcą w krótkim czasie przygotować smaczny obiad. Aby dopełnić smak Wiejskiej Potrawki Jarzynowej całość dekorujemy śmietaną i posypujemy świeżym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Olka
    Troszkę czasochłonne, podobne do chlopskiego garnka ale z inną nutką smaku. Jak dla mnie świetne warto poświęcić czas i przyrządzić dobry obiad ???

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?