1

2

Przepisy

Spaghetti Carbonara

4/5 4 13 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 3 porcje

72 calories kalorie: 72 kcal / porcja

Przygotuj spaghetti carbonara i przenieś się do tętniących życiem Włoch pełnych soczystych smaków i niesamowitych aromatów! Spaghetti carbonara to tradycyjny przysmak kuchni włoskiej. Ponoć wymyślili go żołnierze, którzy do makaronu dodali sos przygotowany z jedynych składników, które były im dostępne. Dziś spaghetti carbonara to ikona włoskiej kuchni, łącząca w sobie to, co w niej najsmaczniejsze - makaron, parmezan i aromatyczne sosy. Potrawie dodasz swojskiej nutki, posypując gotowe danie świeżą natką pietruszki.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania Sos Italia Carbonara dokładnie rozprowadź w 200 ml zimnej wody i 50 ml śmietany 12%.
  2. Gotuj na małym ogniu przez 3 minuty często mieszając.
  3. Połącz z ugotowanym wcześniej makaronem spaghetti (wg instrukcji na opakowaniu), obsyp natką pietruszki i tartym serem typu parmezan.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: