Sałatka z łososiem i awokado

Oceń ten przepis!

4/5 4 60 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 12 min.

  • Porcje 2

4/5 4 60 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Łososia umyj i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Skrop sokiem z cytryny i oprósz czarnym pieprzem. Możesz też zamarynować rybę wcześniej i wstawić do lodówki.
  3. Na blaszce ułóż filet i skrop olejem. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
  4. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 210°C przez 10-12 minut.
  5. Ugotuj jajka na półmiękko - włóż do gotującej się wody na 6 minut. Po wyjęciu przelej zimną wodą, przekrój na pół.
  6. Majonez połącz z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
  7. Mieszankę sałat umyj i osusz, a jeśli kawałki są za duże porwij na małe części.
  8. Awokado pokrój na plastry. Możesz dodać kilka kropel cytryny, aby nie sczerniał.
  9. Sałatkę podawaj udekorowaną wystudzonymi kawałkami łososia. Przed podaniem polej majonezowym dressingiem.

Opis przepisu:


Zanim sezon grillowy na dobre dobiegnie końca, wyciągnij z komórki swojego grilla i po raz ostatni zaproś znajomych na udane spotkanie pod chmurką. Do chrupiących i aromatycznych mięs z rusztu zaserwuj lekką sałatkę z łososiem i awokado. Pokropiona sokiem z cytryny tworzy kompozycję smaków idealnie dobranych, a dodatek ugotowanego na twardo jajka i majonezowego dressingu sprawia, że sałatka z łososiem i awokado staje się ulubienicą każdego, kto jej spróbuje! Udanego grillowania!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?