Soczysta karkówka z ziemniakami i grillowanymi warzywami

4/5 4 8 5 1
4/5 4 8 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz. 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokrój na cztery cienkie plastry po około 100 g, obrane surowe ziemniaki pokrój na 4 części, cebulę pokrój w półksiężyce.
  2. Wszystkie składniki włóż do załączonego woreczka, następnie wsyp zawartość torebki i zamknij załączoną zapinką.
  3. Delikatnie obracając, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie i dodatkach.
  4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym i włóż do rozgrzanego do 200°C piekarnika. Piecz na najniższym poziomie piekarnika przez 60 minut.
  5. W międzyczasie pokrój cukinię i marchewki z słupki, skrop olejem i lekko dopraw solą i pieprzem. Piecz przez ok. 20-30 minut w piekarniku lub przez kilka minut na patelni grillowej do miękkości warzyw.
  6. Po wyciągnięciu karkówki z piekarnika, ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Podawaj karkówkę z grillowanymi warzywami.

Opis przepisu:


Powoli kończy się sezon na grilla, co nie oznacza, że nie możemy wciąż rozkoszować się soczystą karkówką - tym razem w towarzystwie ziemniaków i grillowanych warzyw. Sekretem niepowtarzalnego smaku karkówki z ziemniakami jest marynata WINIARY POMYSŁ NA…soczystą karkówkę, w której obtaczamy mięso przed pieczeniem. Następnie grillujemy pokrojone w słupki warzywa i podajemy razem z karkówką. Efekt – aromatyczne warzywa i rozpływające się w ustach mięso.

Soczysta karkówkę z ziemniakami i grillowanymi warzywami podawaj z kieliszkiem wytrawnego czerwonego wina. Udanego grillowania!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?