Zupa grochowa z karkówką i kiełbasą

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Obierz i pokrój w kostkę marchew i seler. Następnie pokrój w kostkę karkówkę, kiełbasę i kapustę.
  2. Rozgrzej olej i podsmaż karkówkę, delikatnie doprawiając solą i pieprzem.
  3. Gdy będzie zrumieniona, dodaj cebulę i poczekaj, aż się zeszkli. Wtedy dołóż kiełbasę i przesmaż wszystko razem.
  4. Wlej 1 litr wody, wrzuć warzywa i kapustę. Gotuj do miękkości.
  5. Zupę grochową rozprowadź w szklance wody i wlej do całości. Gotuj razem przez 5 minut.
  6. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym, imbirem i majerankiem.

Opis przepisu:


Zupa grochowa z karkówką i kiełbasą to istna gratka dla miłośników mięsa, a zwłaszcza – wieprzowiny. Do jej przygotowania potrzebujesz bowiem zarówno karkówki, jak i kiełbasy śląskiej.

Swój głęboki aromat i wspaniały smak grochówka zawdzięcza jednak nie tylko dodatkowi smakowitych mięs, ale także – kapusty i… sosu sojowego oraz imbiru. Dzięki nim zupa grochowa z karkówką i kiełbasą jest nie tylko pożywna, ale też zdrowa i rozgrzewająca. Ważne, by Twoja zupa grochowa była wzbogacona w rozgrzewające składniki i zioła – dzięki nim przegoni każdą niepogodę i jesienną chandrę, a także skutecznie rozgrzeje Cię w chłodne dni tej złotej pory roku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?