Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa grochowa z karkówką i kiełbasą to istna gratka dla miłośników mięsa, a zwłaszcza – wieprzowiny. Do jej przygotowania potrzebujesz bowiem zarówno karkówki, jak i kiełbasy śląskiej. Swój głęboki aromat i wspaniały smak grochówka zawdzięcza jednak nie tylko dodatkowi smakowitych mięs, ale także – kapusty i… sosu sojowego oraz imbiru. Dzięki nim zupa grochowa z karkówką i kiełbasą jest nie tylko pożywna, ale też zdrowa i rozgrzewająca. Ważne, by Twoja zupa grochowa była wzbogacona w rozgrzewające składniki i zioła – dzięki nim przegoni każdą niepogodę i jesienną chandrę, a także skutecznie rozgrzeje Cię w chłodne dni tej złotej pory roku.
Komentarze 0