składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Obierz i pokrój w kostkę marchew i seler. Następnie pokrój w kostkę karkówkę, kiełbasę i kapustę.
- Rozgrzej olej i podsmaż karkówkę, delikatnie doprawiając solą i pieprzem.
- Gdy będzie zrumieniona, dodaj cebulę i poczekaj, aż się zeszkli. Wtedy dołóż kiełbasę i przesmaż wszystko razem.
- Wlej 1 litr wody, wrzuć warzywa i kapustę. Gotuj do miękkości.
- Zupę grochową rozprowadź w szklance wody i wlej do całości. Gotuj razem przez 5 minut.
- Dopraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym, imbirem i majerankiem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARY
Zupa grochowa z karkówką i kiełbasą to istna gratka dla miłośników mięsa, a zwłaszcza – wieprzowiny. Do jej przygotowania potrzebujesz bowiem zarówno karkówki, jak i kiełbasy śląskiej.
Swój głęboki aromat i wspaniały smak grochówka zawdzięcza jednak nie tylko dodatkowi smakowitych mięs, ale także – kapusty i… sosu sojowego oraz imbiru. Dzięki nim zupa grochowa z karkówką i kiełbasą jest nie tylko pożywna, ale też zdrowa i rozgrzewająca.
Ważne, by Twoja zupa grochowa była wzbogacona w rozgrzewające składniki i zioła – dzięki nim przegoni każdą niepogodę i jesienną chandrę, a także skutecznie rozgrzeje Cię w chłodne dni tej złotej pory roku.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?