1

2

Przepisy

Pałki z kurczaka w śmietankowym curry

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 5 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje


Do przygotowania pałek z kurczaka w śmietankowym curry potrzebujesz jedynie kawałków mięsa, śmietanki 30% i WINIARY Pomysł na… Soczystego kurczaka w śmietankowym curry. Samo danie zaś przygotujesz jedynie w… 5 minut!

Pałki z kurczaka w smietankowym curry zachwycają swoim orientalnym charakterem, a dodatkowej nutki smakowej dodasz im, posypując je świeżą kolendrą. Aby mięso miało chrupiącą skórkę, 10 minut przed zakończeniem pieczenia rozetnij worek i rozchyl go.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pałki z kurczaka dokładnie umyj. W opakowaniu Pomysł na... znajdziesz woreczek i zapinkę. Umieść w nim pałki, dodaj zawartość Pomysł na... oraz śmietankę i zamknij zapinką. Następnie, delikatnie obracając woreczek, wymieszaj śmietankę z przyprawami.
  2. Sos, który powstanie, powinien być równomiernie rozprowadzony na mięsie. Włóż woreczek do żaroodpornego naczynia. Nie przykrywaj. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C. Nie używaj funkcji grill. Piecz przez 60 minut na najniższym poziomie.
  3. Po wyjęciu z piekarnika ostrożnie odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Idealnym dodatkiem będzie kasza jaglana z rodzynkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: