Kurczak z cytryną i czosnkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj dokładnie kurczaka. Używając ostrych noży kuchennych, rozetnij go z jednej i z drugiej strony kręgosłupa. Usuń kregosłup.
  2. Połóż kurczaka piersią do góry i dociśnij mocno tak, by rozjechał się na boki. Główki czosnku pokrój poziomo na połówki.
  3. Cytrynę pokrój w grube plastry. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. umieść na niej kurczaka, a wokół poukładaj połówki czosnku i plastry cytryny.
  4. Nasmaruj oliwą i pieprzem oraz Przyprawą do zup, sosów, sałatek WINIARY.
  5. Piecz przez 35-40 minut w temperaturze 220°C. Podawaj z ziemniakami pieczonymi w tymianku.

Opis przepisu:


Przygotowanie kurczka z cytryną i czosnkiem zajmie Ci jedyne 20 minut! Potem możesz już tylko czekać aż WINIARY Przyprawa do zup, sosów, sałatek, a także czosnek i cytryna, ułożone dokoła mięsa, nadadzą mu aromatu podczas pieczenia.

Aby w pełni rozsmakować się w kurczaku z cytryną i czosnkiem podawaj go z pieczonymi ziemniakami z dodatkiem tymianku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?