Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Podudzia z kurczaka dokładnie umyj. Obierz pieczarki i warzywa. Marchewki pokrój w ukośne grube plastry, a cebule w ósemki. W opakowaniu Pomysł na... znajdziesz woreczek i zapinkę. Umieść w nim pałki, warzywa i całe pieczarki. Wsyp Pomysł na..., potrząśnij woreczkiem i zamknij zapinką.
  2. Całość włóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 60 minut.
  3. Podawaj z ulubioną kaszą zmieszaną z powstałym podczas pieczenia sosem.

Opis przepisu:

Jeśli masz ochotę na kurczaka w nowej odsłonie, polecamy przepis na podudzia kurczaka, które pieczemy z marchewką i pieczarkami, a także dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Gotowe, chrupiące podudzia z kurczaka z marchewką i pieczarkami podawaj z ulubioną kaszą i aromatycznym sosem, który powstał podczas pieczenia. Naszym zdaniem tak podany kurczak to obiad idealny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?