1

2

Przepisy

Podudzia kurczaka z marchewką i pieczarkami

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Jeśli masz ochotę na kurczaka w nowej odsłonie, polecamy przepis na podudzia kurczaka, które pieczemy z marchewką i pieczarkami, a także dodatkiem WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z czosnkiem i ziołami. Gotowe, chrupiące podudzia z kurczaka z marchewką i pieczarkami podawaj z ulubioną kaszą i aromatycznym sosem, który powstał podczas pieczenia. Naszym zdaniem tak podany kurczak to obiad idealny!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Podudzia z kurczaka dokładnie umyj. Obierz pieczarki i warzywa. Marchewki pokrój w ukośne grube plastry, a cebule w ósemki. W opakowaniu Pomysł na... znajdziesz woreczek i zapinkę. Umieść w nim pałki, warzywa i całe pieczarki. Wsyp Pomysł na..., potrząśnij woreczkiem i zamknij zapinką.
  2. Włóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piecz przez 60 minut.
  3. Podawaj z ulubioną kaszą zmieszaną z powstałym podczas pieczenia sosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: