Szaszłyki wegetariańskie z Sosem Tatarskim WINIARY

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 12 min.

  • Oczekiwanie: 15 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój na kawałki o podobnej wielkości. Nadziewaj na patyczki do szaszłyków. Posyp ziołami prowansalskimi.
  2. Piecz na rozgrzanym grillu, aż warzywa będą przyrumienione i miękkie.
  3. Po zdjęciu z grilla oprósz solą i pieprzem (solenie warzyw przed grillowaniem sprawi, że będą zbyt suche).
  4. Podawaj z Sosem Tatarskim WINIARY.

Opis przepisu:

Wraz z rozpoczęciem sezonu grillowego powraca coroczne pytanie – co podać gościom, którzy nie jedzą mięsa? Na grillu poza skwierczącymi skrzydełkami i kiełbasą dobrze sprawdzą się również warzywa, sery, tofu czy tempeh. Niezliczona ilość kombinacji i mieszania ze sobą wegetariańskich składników sprawi, że otworzy się przed Tobą cały wachlarz możliwości związanych z bezmięsnymi daniami. Kto wie, może szaszłyki wegetariańskie skuszą również zwolenników tradycyjnego, mięsnego grillowania do spróbowania czegoś nowego?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?