Szynka marynowana w majonezie

4/5 4 26 5 1
4/5 4 26 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 11 godz. 30 min.

  • Porcje: 10

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zrób marynatę. Połącz w misce majonez, rozmaryn, marmoladę pomarańczową, czosnek przeciśnięty przez praskę, starty na drobnych oczkach chrzan, sól i pieprz. Wymieszaj.
  2. Natrzyj szynkę marynatą i odstaw na noc do lodówki.
  3. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Piecz w rękawie lub naczyniu żaroodpornym około 1,5 godziny. (1 godzina na 1 kilogram mięsa). Odkryj na ostatnie 10 minut pieczenia.

Opis przepisu:


Jeśli chcesz przyrządzić coś wyjątkowego, polecamy szynkę marynowaną w majonezie. Najważniejsza w jej przygotowaniu jest odpowiednia marynata, która dzięki dodatkowi rozmarynu, chrzanu, majonezu i marmolady pomarańczowej, nadaje marynowanej szynce wyjątkowego smaku i aromatu. Aby aromaty marynaty całkowicie przeniknęły mięso, zanurz szynkę w mieszance, a następnie odstaw do lodówki na całą noc.

Na drugi dzień delektuj się aromatyczną, rozpływająca się w ustach szynką marynowaną w majonezie rodem z najlepszych paryskich restauracji. Udanego pieczenia!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?