Żurek leśny

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek, pokrój w kostkę i wytop w garnku. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez chwilę.
  2. Żurek rozrób i rozprowadź w 1 I zimnej wody. Wlej do garnka z boczkiem, wymieszaj i gotuj ok. 10 minu
  3. Odlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj ze śmietaną i dodaj do garnka. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym.
  4. Kiełbasę jałowcową pokrój w plasterki, obsmaż na chrupiące na suchej patelni. Przed podaniem ułóż na zupie plasterki kiełbasy, posyp groszkiem ptysiowym i listkami majeranku.

Opis przepisu:


Żurek leśny to zupa wyjątkowa. Dzięki niej poczujesz zapach lasu, posmakujesz grzybów i dotkniesz owoców jałowca… Niepowtarzalny aromat żurku leśnego uzyskasz, dodając do niego sos sojowo – grzybowy i kiełbasę jałowcową, natomiast niezwykłego smaku dodasz mu, przyprawiając zupę podsmażonym czosnkiem, liściami majeranku i Żurku z grzybami Nasza Specjalność WINIARY Ugotuj żurek leśny i wybierz się na spokojną wędrówkę do pachnącego lasu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?