Pomidory faszerowane kurczakiem i warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W każdym pomidorze (powinny być dość duże i równe) zetnij wierzch, wydrąż miąższ, delikatnie oprósz solą w środku i postaw do góry dnem na papierowym ręczniku.
  2. Kurczaka pokrój w kostkę i usmaż na patelni na złocisty kolor. Odstaw do wystygnięcia.
  3. W międzyczasie pokrój paprykę i cebulę - w kostkę. Wymieszaj w misce z kukurydzą. Dodaj resztę składników - pietruszkę, Majonez Delikatny WINIARY, musztardę i kurczaka.
  4. Wymieszaj i dopraw do smaku. Faszeruj każdego pomidora. Smacznego!

Opis przepisu:

Co może skrywać się pod kapeluszami dojrzałych, dużych pomidorów? Nie tylko miąższ, ale pyszna sałatka z kurczakiem, warzywami i Majonezem Delikatnym WINIARY! Apetyczne pomidory faszerowane kurczakiem i warzywami to doskonały pomysł na zaskakujące śniadanie. Złocista, podsmażona na patelni pierś z kurczaka, połączona z czerwoną cebulką, chrupiącą papryką i kukurydzą, aromatyczną pietruszką, Twoją ulubioną musztardą i sprawdzonym majonezem to doskonały farsz do pomidorów. Pomidory faszerowane kurczakiem i warzywami podawaj z chrupiącym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?