Sernik z galaretką malinową

5/5 5 30 5 1
5/5 5 30 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Masa serowa

Ponadto

Spód

Przygotowanie:

  1. Żelatynę przygotuj według przepisu z opakowania.
  2. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Dodaj serek/jogurt, w dwóch turach, cały czas miksując, do połączenia.
  3. Na sam koniec dodaj przestudzoną Żelatynę (wcześniej rozrobioną z 3-4 łyżkami masy serowej), dokładnie zmiksuj.
  4. Na pokruszonych biszkoptach w tortownicy poukładaj maliny. Wylej masę serową. Włóż do lodówki do stężenia.
  5. Maliny lub swoje ulubione owoce ułóż na stężałym serniku. Rozpuszczoną i wystudzoną do temperatury pokojowej galaretkę wylej na ciasto (najpierw warto wylać część galaretki, włożyć do lodówki do stężenia - dzięki temu owoce nie wypłyną na wierzch).

Opis przepisu:

Cudowny sernik bez pieczenia z galaretką malinową wykorzystuje najlepsze smaki lata, czyli nasze ulubione sezonowe owoce: przede wszystkim maliny, ale także między innymi truskawki, jagody i czereśnie! Podstawę sernika na zimno z owocami i galaretką tworzą słodkie biszkopty, na które wylewamy przepyszną masę serową o smaku waniliowym, a ją przykrywamy Galaretką WINIARY o smaku malinowym. Wspaniały sernik z malinami dekorujemy innymi owocami i… delektujemy się smakiem każdej łyżeczki!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?