Pieczone frytki z cukinii

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Cukinię (1 dużą lub 2 średnie) pokrój w małe łódeczki.
  3. Jajka wbij do miski, dodaj mleko, sól i pieprz. Dodaj cukinię i wymieszaj.
  4. W oddzielnej misce przygotuj panierkę - wymieszaj bułkę tartą i ser, a następnie każdą frytkę obtocz w panierce i wykładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Piecz do zarumienienia przez 20 minut, podawaj z Sosem Czosnkowym Winiary.

Opis przepisu:

Pyszne domowe frytki, których nie smażymy w głębokim oleju, zrobione z niskokalorycznego i wartościowego warzywa? Smakowite frytki z cukinii w panierce przygotujesz tylko w dwa kwadranse! Chrupiące i zrumienione frytki z cukinii podawaj z naszym sprawdzonym Sosem Czosnkowym WINIARY. Panierka w naszym przepisie na frytki z cukinii jest specjalna, bo zawiera w sobie starty parmezan, który po upieczeniu frytek cudownie się ciągnie… i świetnie smakuje! Cukiniowe frytki możesz podawać zarówno jako przekąskę, jak i dodatek do obiadu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?