Faszerowane kwiaty cukinii

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Farsz

Ciasto

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, odstaw na pół godziny.
  2. Kwiaty umyj delikatnie pod bieżącą, zimną wodą. Osusz na papierowym ręczniku.
  3. Twaróg dobrze wymieszaj z sosem czosnkowym i resztą składników. Powinnaś otrzymać gładki krem. Jeśli farsz będzie zbyt gęsty - dodaj trochę jogurtu.
  4. Przełóż farsz do torebki foliowej lub rękawa, odetnij końcówkę - ułatwi to proces nadziewania kwiatów. Możesz też użyć łyżeczki.
  5. Nadziane kwiaty zanurzaj w cieście trzymając delikatnie za czubki. Następnie nakładaj delikatnie na rozgrzany olej. Smaż z każdej strony do zarumienienia. Odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego!

Opis przepisu:

Z cukinii możesz przyrządzić wyjątkowe cuda kulinarne! Jednym z nich są faszerowane kwiaty cukinii, nadziewane przyprawionym twarożkiem lub ricottą z bazylią i smacznym Sosem Czosnkowym WINIARY. Faszerowane kwiaty cukinii obtaczamy w cieście i smażymy przez chwilę na patelni, aby otrzymać chrupiącą i złocistą panierkę. Nie odcinaj kwiatów cukinii od warzywa, aby podane wyglądały jeszcze bardziej interesująco i apetycznie! Kwiaty cukinii możesz podawać z dodatkowym dipem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?