Omlet ze szpinakiem i szynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj szpinak i wrzuć na suchą patelnię na średnim ogniu. Podsmaż chwilę, odsącz nadmiar wody i odłóż. Przesiekaj trochę i dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
  2. Jajka rozbij w misce i rozmieszaj za pomocą widelca. Dodaj sól, pieprz oraz 2 łyżki mleka.
  3. Rozgrzej patelnię, dodaj 1 łyżkę lub 2 łyżki masła albo oleju rzepakowego. Wlej jajka na środek patelni i rozprowadź równomiernie. Podważ jeden z brzegów omletu i przechyl patelnię tak, aby masa jajeczna z wierzchu spłynęła na patelnię.
  4. Kiedy jajka się zetną, wyłóż na wierzch na jedną połowę podsmażony szpinak, dodaj szynkę (możesz ją wcześniej podsmażyć). Całość możesz posypać żółtym serem.
  5. Następnie nałóż drugą połowę omletu na tę z farszem, podsmaż jeszcze chwilę i zdejmij z patelni.
  6. Podawaj omlet posmarowany leciutko Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.

Opis przepisu:

Poranek może nastroić nas pozytywnie, zwłaszcza jeżeli zjemy pyszne i sycące śniadanie, które da nam energię na kilka następnych godzin. Na dobry i smaczny początek dnia polecamy wspaniały omlet ze szpinakiem i szynką, pachnący delikatnie czosnkiem, z ciągnącym się serem żółtym i dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Omlet ze szpinakiem, szynką i serem możesz podawać z posiekanym szczypiorkiem i do chrupiącego pieczywa oraz Twojej ulubionej aromatycznej kawy. Od razu poranek brzmi lepiej!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?