Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W jednej misce połącz ze sobą wszystkie produkty suche, tj. mąkę, proszek do pieczenia, brązowy cukier, cynamon, nasiona wanilii.
  2. W drugiej misce połącz wszystkie produkty mokre, tzn. jogurt grecki, startą cukinię, żółtka jaj i miód.
  3. Dodawaj suche składniki do mokrych, cały czas mieszając, aż wszystko się ze sobą połączy.
  4. W trzeciej misce ubij białka jaj na sztywną pianę.
  5. Pianę dodaj delikatnie do powstałego ciasta.
  6. Smaż pancakesy na łyżce klarowanego masła na średnim ogniu.
  7. Na porcję usmaż po 4 pancakesy. Ułóż je w wieżę na talerzu, polej fantazyjnie łyżeczką miodu i ułóż owoce na górze.

Opis przepisu:

Słodko-wytrawne śniadanie czy podwieczorek przypominający amerykański specjał? Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego to pulchne, słodko-wytrawne placuszki, które sycą i sprawiają niebiańską przyjemność Twojemu podniebieniu. Cukiniowe pancakes cudownie wyrastają dzięki ubitym białkom i Proszkowi do pieczenia WINIARY. Pancakes z cukinii i jogurtu greckiego warto polać łyżeczką miodu (alternatywą dla syropu klonowego) i udekorować pysznymi darami lata (np. czereśniami czy truskawkami).

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?