1

2

Przepisy

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

4/5 4 15 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 6 porcji

Truskawki to niezastąpione królowe smaków lata. Smakują nie tylko na słodko ze śmietanką i cukrem, ale też w sałatce ze szpinakiem i awokado, polanej dressingiem majonezowo-jogurtowym na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY. Do sałatki z truskawkami, liśćmi szpinaku i dojrzałym awokado dodajemy jeszcze delikatny ser feta, chrupiące orzechy i posiekaną czerwoną cebulę dla wzmocnienia smaku. Sałatkę z truskawkami, awokado i szpinakiem możesz podawać np. z grzaneczkami albo jako przystawkę do letniego grilla.

składniki:

Liczba porcji:

Dressing

Przygotowanie:

  1. Przygotuj dressing, mieszając wszystkie składniki. Dopraw do smaku, a w razie czego rozcieńcz wodą lub mlekiem.
  2. Cebulę posiekaj w plastry, truskawki pokrój w ćwiartki.
  3. Z awokado usuń pestkę. Obierz awokado ze skórki i pokrój w małe kawałki.
  4. Ser feta również pokrój w kostkę lub pokrusz.
  5. Orzechy możesz posiekać. Nadadzą sałatce chrupkości.
  6. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i polej dressingiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: