Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i awokado

4/5 4 48 5 1
4/5 4 48 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Dressing

Przygotowanie:

  1. Przygotuj dressing, mieszając wszystkie składniki. Dopraw do smaku, a w razie czego rozcieńcz wodą lub mlekiem.
  2. Cebulę posiekaj w plastry, truskawki pokrój w ćwiartki.
  3. Z awokado usuń pestkę. Obierz awokado ze skórki i pokrój w małe kawałki.
  4. Ser feta również pokrój w kostkę lub pokrusz.
  5. Orzechy możesz posiekać. Nadadzą sałatce chrupkości.
  6. Wymieszaj wszystkie składniki sałatki i polej dressingiem.

Opis przepisu:

Truskawki to niezastąpione królowe smaków lata. Smakują nie tylko na słodko ze śmietanką i cukrem, ale też w sałatce ze szpinakiem i awokado, polanej dressingiem majonezowo-jogurtowym na bazie Majonezu Delikatnego WINIARY. Do sałatki z truskawkami, liśćmi szpinaku i dojrzałym awokado dodajemy jeszcze delikatny ser feta, chrupiące orzechy i posiekaną czerwoną cebulę dla wzmocnienia smaku. Sałatkę z truskawkami, awokado i szpinakiem możesz podawać np. z grzaneczkami albo jako przystawkę do letniego grilla.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?