Sernik na zimno z galaretką i owocami

Oceń ten przepis!

4/5 4 41 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 3 godz. 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 41 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę rozpuść w 0,5 szklanki wody, postaw na gazie i mieszaj do rozpuszczenia, podgrzewając. Uwaga: nie gotuj żelatyny! Odstaw do wystudzenia.
  2. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj Cukier wanilinowy WINIARY.
  3. Do śmietany dodaj serek homogenizowany, a na koniec – żelatynę wcześniej rozrobioną z odrobiną serka. Delikatnie wymieszaj.
  4. Tortownicę o średnicy ok. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia aż do brzegów (wykrój odpowiednich rozmiarów fragment papieru), a następnie wyłóż spód szczelnie biszkoptami (możesz je łamać). Papier pomaga w zachowaniu szczelności.
  5. Na biszkopty wylej masę z serków i odstaw do lodówki na kilka godzin (minimum 1,5 h).
  6. Galaretkę przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  7. Wyjmij sernik. Wyłóż na wierzch pokrojone owoce i zalej tężejącą już galaretką. Odstaw do lodówki na 1-2 h do zupełnego stężenia.

Opis przepisu:


Wykorzystaj dary lata w pełni! Sernik na zimno z galaretką truskawkową i sezonowymi owocami (borówkami, jagodami, truskawkami) orzeźwi Cię w ciepły dzień, nieco ochłodzi i sprawi Ci chwilę smakowitej przyjemności! Truskawkowy sernik na zimno z chrupiącym spodem z biszkoptów kryje w sobie przepyszną masę z serków homogenizowanych. W zależności od tego, jaki smak wolisz, Twój sernik na zimno z owocami może mieć delikatnie śmietankowy smak lub aromat wanilii. Truskawkowy sernik udekoruj listkami mięty, aby wzmocnić efekt orzeźwienia.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?