1

2

Przepisy

Łosoś z grilla z Sosem Wiosennym WINIARY

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 1440 minut

porcje: 4 porcje

Czasem warto trochę popłynąć, kiedy przygotowujesz grilla. Wszystkim, którzy chcą go (nawet spontanicznie) rozkręcić niepowtarzalnym smakiem dań, polecamy grillowanego łososia. Wystarczy Ci tylko 30 minut na marynowanie ryby w sosie sojowym z dodatkami - i na ruszt! Później jeszcze kilkanaście minut grillowania łososia – czas zależy od Ciebie. A na koniec wisienka na torcie, czyli Sos Wiosenny WINIARY ułożony na aromatycznym łososiu z grilla.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  2. Pokrój łososia za cztery części.
  3. Marynuj przez około 30 minut.
  4. Grilluj do zarumienienia.
  5. Podawaj z Sosem Wiosennym WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: