Łosoś z grilla z Sosem Wiosennym WINIARY

5/5 5 6 5 1
5/5 5 6 5 1
  • Przygotowanie: 20 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Marynata

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty.
  2. Pokrój łososia za cztery części.
  3. Marynuj przez około 30 minut.
  4. Grilluj do zarumienienia.
  5. Podawaj z Sosem Wiosennym WINIARY.

Opis przepisu:

Czasem warto trochę popłynąć, kiedy przygotowujesz grilla. Wszystkim, którzy chcą go (nawet spontanicznie) rozkręcić niepowtarzalnym smakiem dań, polecamy grillowanego łososia. Wystarczy Ci tylko 30 minut na marynowanie ryby w sosie sojowym z dodatkami - i na ruszt! Później jeszcze kilkanaście minut grillowania łososia – czas zależy od Ciebie. A na koniec wisienka na torcie, czyli Sos Wiosenny WINIARY ułożony na aromatycznym łososiu z grilla.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?