1

2

Przepisy

Tajski makaron z masłem orzechowym

4/5 4 9 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 2 porcje

1065 calories kalorie: 1065 kcal / porcja

Smaczny i niebanalny obiad dla dwojga w pół godziny? Coś prostego, ale efektownego? Tagliatelle z masłem orzechowym, czyli klasyczny włoski makaron przyrządzony po tajsku z sosem sojowym, imbirem, papryką chili i warzywami to super pomysł! Tagliatelle z warzywami i masłem orzechowym jest smakowite nie tylko dzięki kostce Bulionu wołowego WINIARY, nadającej duszonym składnikom wyborny smak i aromat. Wyjątkowy tajski makaron podawaj z porcją orzeszków i szczypiorkiem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w zapałki.
  2. Słodką paprykę i szczypiorek umyj i pokrój w paski.
  3. Czosnek drobno posiekaj.
  4. Wszystkie składniki poza sokiem z limonki, orzeszkami, połową szczypiorku i Bulionem wołowym WINIARY umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.
  5. Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion wołowy WINIARY.
  6. Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.
  7. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany. Na koniec dodaj sok z limonki.
  8. Podawaj z pokruszonymi orzeszkami z ziemnymi i szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: