Tajski makaron z masłem orzechowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 28 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 28 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w zapałki.
  2. Słodką paprykę i szczypiorek umyj, następnie pokrój w paski.
  3. Czosnek drobno posiekaj.
  4. Wszystkie składniki poza sokiem z limonki, orzeszkami, połową szczypiorku i Bulionem wołowym WINIARY umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.
  5. Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion wołowy WINIARY.
  6. Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.
  7. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany. Na koniec dodaj sok z limonki.
  8. Podawaj z pokruszonymi orzeszkami z ziemnymi i szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Smaczny i niebanalny obiad dla dwojga w pół godziny? Coś prostego, ale efektownego? Tagliatelle z masłem orzechowym, czyli klasyczny włoski makaron przyrządzony po tajsku z sosem sojowym, imbirem, papryką chili i warzywami to super pomysł! Tagliatelle z warzywami i masłem orzechowym jest smakowite nie tylko dzięki kostce Rosołu wołowego WINIARY, nadającej duszonym składnikom wyborny smak i aromat. Wyjątkowy tajski makaron podawaj z porcją orzeszków i szczypiorkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?