Ryż z indykiem i jajkiem sadzonym

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Indyka pokrój w kostkę. Marchewkę obierz i pokrój w zapałki. Odstaw.
  2. Zagotuj 250 ml wody, dodaj Bulion drobiowy WINIARY. Gotuj w bulionie ryż razem z indykiem.
  3. Szpinak przelej wrzątkiem na sitku, dzięki temu zmięknie. Odstaw.
  4. Na suchej patelni podpraż sezam na złoty kolor. Przesyp do miseczki.
  5. Na tej samej patelni rozgrzej olej i usmaż dwa sadzone jajka tak, żeby żółtko było jeszcze płynne.
  6. Ryż z indykiem przełóż do miseczek, ułóż na nim sadzone jajko. Obok jajka ułóż marchewkę i szpinak. Całość posyp sezamem i polej ulubionym sosem chili.

Opis przepisu:

Indyk na obiad? Nie ma nic prostszego! Ryż z indykiem i jajkiem sadzonym z naszego przepisu nie zajmie Ci nawet 3 kwadransów, a przygotujesz pyszny obiad dla dwojga. Aby ryż z piersią indyka i jajkiem sadzonym miał idealny smak, ryż i mięso ugotuj w wodzie z 1 kostką Rosołu drobiowego WINIARY. Danie podawaj z chrupiącym sezamem, marchewką i liśćmi szpinaku, a także ostrym sosem chili.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?