1

2

Przepisy

Burger z duszoną wołowiną

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 2 porcje

693 calories kalorie: 693 kcal / porcja

Martwisz się, że nie masz czasu na domowe gotowanie? Domowe burgery z duszoną wołowiną, chipsami boczku, rukolą i sałatą lodową są znakomite na łatwy i sycący obiad. W ich przygotowaniu pomoże Ci Kostka Mięsna WINIARY. Zaledwie jedna kostka wystarczy, aby danie zyskało zadowalający smak i kuszący aromat. Wołowina duszona z warzywami, przyprawami i pomidorami z puszki jest tak dobra, że burgery z nią znikają z talerza w chwilę!

Przygotowanie:

  1. Na suchej patelni ułóż plastry boczku. Na małym ogniu wytop z nich cały tłuszcz i odłóż na papierowy ręcznik.
  2. Czosnek i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
  3. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
  4. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.
  5. Po około 1 minucie dodaj mięso, marchewkę i przyprawy. Smaż jeszcze 10 min mieszając co jakiś czas.
  6. Następnie dodaj pomidory, Kostkę Mięsną WINIARY i wymieszaj.
  7. Duś do momentu aż płyn z pomidorów prawie całkowicie odparuje.
  8. Bułki przekrój, posmaruj dolną część majonezem, górną ketchupem.
  9. Nałóż gorące mięso na dolną część, przykryj plastrem sera, chipsem z boczku i rukolą lub sałatą lodową.
  10. Złóż burgera i podawaj.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: