Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi

Oceń ten przepis!

3/5 3 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

3/5 3 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek i cebulę obierz, a następnie drobno posiekaj.
  2. Pomidory umyj i przekrój na pół.
  3. Bazylię i natkę pietruszki posiekaj.
  4. Wszystkie składniki poza Bulionem warzywnym WINIARY, bazylią i natką, umieść w szerokim rondlu lub dużej patelni. Zalej składniki zimną wodą.
  5. Całość zagotuj na średnim ogniu, dodaj Bulion warzywny WINIARY. Następnie zmniejsz ogień i gotuj bez przykrycia jeszcze około 10 minut mieszając co 2 minuty.
  6. Po tym czasie makaron powinien być już ugotowany, a bulion zredukowany.
  7. Na koniec dodaj bazylię oraz natkę i wymieszaj.
  8. Podawaj z tartym parmezanem.

Opis przepisu:

Uniwersalne spaghetti sprawdzi się zawsze, kiedy chcesz w łatwy sposób przygotować smaczny, domowy obiad, który możesz też zabrać ze sobą do pracy. Z kostką Bulionu warzywnego WINIARY spaghetti z pomidorkami koktajlowymi, bazylią, oregano i chili w proszku będzie idealnie doprawione oraz intensywnie aromatyczne! Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi podawaj ze startym parmezanem lub Grana Padano, udekoruj natką pietruszki i zachwyć się swoim pysznym obiadem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?