1

2

Przepisy

Kuskus z soczewicą i czerwoną kapustą

4/5 4 12 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 2 porcje

420 calories kalorie: 420 kcal / porcja

Szukasz przepisu na proste domowe danie, które Cię nasyci? Uwielbiasz łatwe w przygotowaniu warzywa? Jeśli masz wolne 20 minut, przygotuj nasz kuskus z soczewicą, cieciorką i czerwoną kapustą. Aby kuskus z soczewicą i cieciorką miał wyrazisty smak i intensywny aromat, zalej kaszę wrzątkiem z 1 kostką Bulionu warzywnego WINIARY. Gotowy, aromatyczny kuskus połącz z warzywami, dopraw dodatkowo sokiem z cytryny i pieprzem dla zbalansowania smaku.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę bulionową zalej 300 ml wrzątku, rozprowadź i zalej nim kuskus, a następnie ostudź.
  2. Soczewicę i cieciorkę odsącz z zalewy, przepłucz zimną wodą.
  3. Pora przekrój na połowę i pokrój w cieniutkie półkrążki, delikatnie posól.
  4. Warzywa połącz z kaszą, soczewicą, cieciorką i żurawiną, dodaj czosnek i natkę. Dopraw sokiem z cytryny i pieprzem. Połącz z olejem.

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: