Kuskus z soczewicą i czerwoną kapustą

Oceń ten przepis!

4/5 4 18 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 2

4/5 4 18 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę bulionową zalej 300 ml wrzątku, rozprowadź i zalej nim kuskus, a następnie ostudź.
  2. Soczewicę i cieciorkę odsącz z zalewy, przepłucz zimną wodą.
  3. Pora przekrój na połowę i pokrój w cieniutkie półkrążki, delikatnie posól.
  4. Warzywa połącz z kaszą, soczewicą, cieciorką i żurawiną, dodaj czosnek i natkę. Dopraw sokiem z cytryny i pieprzem. Połącz z olejem.

Opis przepisu:

Szukasz przepisu na proste domowe danie, które Cię nasyci? Uwielbiasz łatwe w przygotowaniu warzywa? Jeśli masz wolne 20 minut, przygotuj nasz kuskus z soczewicą, cieciorką i czerwoną kapustą. Aby kuskus z soczewicą i cieciorką miał wyrazisty smak i intensywny aromat, zalej kaszę wrzątkiem z 1 kostką Bulionu warzywnego WINIARY. Gotowy, aromatyczny kuskus połącz z warzywami, dopraw dodatkowo sokiem z cytryny i pieprzem dla zbalansowania smaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?