składniki:
liczba porcji:



Przygotowanie:
- Kostkę bulionową zalej 300 ml wrzątku, rozprowadź i zalej nim kuskus, a następnie ostudź.
- Soczewicę i cieciorkę odsącz z zalewy, przepłucz zimną wodą.
- Pora przekrój na połowę i pokrój w cieniutkie półkrążki, delikatnie posól.
- Warzywa połącz z kaszą, soczewicą, cieciorką i żurawiną, dodaj czosnek i natkę. Dopraw sokiem z cytryny i pieprzem. Połącz z olejem.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYSzukasz przepisu na proste domowe danie, które Cię nasyci? Uwielbiasz łatwe w przygotowaniu warzywa? Jeśli masz wolne 20 minut, przygotuj nasz kuskus z soczewicą, cieciorką i czerwoną kapustą. Aby kuskus z soczewicą i cieciorką miał wyrazisty smak i intensywny aromat, zalej kaszę wrzątkiem z 1 kostką Bulionu warzywnego WINIARY. Gotowy, aromatyczny kuskus połącz z warzywami, dopraw dodatkowo sokiem z cytryny i pieprzem dla zbalansowania smaku.
Podobne przepisy: