1

2

Przepisy

Sałatka kuskus z warzywami

4/5 4 22 5 1

przygotowanie: 42 minuty

porcje: 2 porcje

428 calories kalorie: 428 kcal / porcja

Czy w natłoku codziennych obowiązków znajdziesz zaledwie 25 minut na ugotowanie sycącego i smakowitego obiadu? Tyle potrzeba na przygotowanie naszej sałatki kuskus z warzywami! Do gotowego kuskusu dorzuć duszone papryki i cukinię, doprawione 1 kostką Bulionu warzywnego WINIARY dla intensywniejszego smaku i aromatu. Jeszcze pyszne pomidorki, pachnący czosnek, kukurydza i świeża natka pietruszki… i gotowe!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Warzywa oczyść i pokrój w drobną kostkę.
  3. Podsmaż na oleju czerwoną cebulę dodaj papryki i cukinię, duś na wolnym ogniu podlewając wodą. Dodaj na koniec pokruszoną kostkę bulionową - Bulion warzywny WINIARY.
  4. Pomidora umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę.
  5. Czosnek również pokrój w kosteczkę a kukurydzę odsącz z zalewy.
  6. Warzywa ciepłe połącz z kuskusem, ostudź. Do zimnej sałatki dodaj pomidora, czosnek i kukurydzę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  7. Dodaj natkę pietruszki do dekoracji.

1 wskazówka do przepisu

  • Karolina
    Usmażyć paprykę, cebulkę, czosnek i cukinię razem na oleju

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: