Leczo warzywne

4/5 4 25 5 1
4/5 4 25 5 1
  • Przygotowanie: 50 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa pokrój w dosyć grubą kostkę. Cebulę pokrój w piórka i obsmaż na gorącej patelni. Kiedy będzie lekko rumiana i miękka, dodaj pozostałe warzywa i smaż około 5 minut.
  2. Po tym czasie zalej całość Sosem Włoskim Winiary i zmniejsz ogień.
  3. Warzywa powinny się dusić około 30 minut, aby były miękkie, ale się nie rozpadały.

Opis przepisu:

Cukinię można jeść praktycznie przez większą część roku, zatem różnorodność dobrych przepisów przyda się każdemu fanowi cukiniowych potraw. Leczo warzywne z bakłażana, cukinii, trzech rodzajów papryk oraz Sosu Włoskiego WINIARY jest bardzo proste w wykonaniu, a jego smak sprawi, że nie raz z przyjemnością wrócisz do tego przepisu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?