Ryż z sosem meksykańskim

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 2

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę, czosnek i paprykę oczyść, pokrój w kostkę.
  2. Na dużej patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek, chili i oregano. Mieszając smaż przez 1 minutę. Dodaj mięso i wkrusz Kostkę Mięsną WINIARY.
  3. Gdy mięso będzie już wysmażone dodaj pomidory.
  4. Dopraw solą i  pieprzem. Wlej 100 ml wody. Przykryj i duś na małym ogniu przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając.
  5. Dodaj paprykę. Gotuj pod przykryciem przez kolejne 10 minut.
  6. Na koniec dodaj odsączoną fasolę i kukurydzę, zagotuj razem.
  7. Podaj na gorąco z białym ryżem..

Opis przepisu:

Znudziły Ci się już kanapki do pracy? Szukasz przepisu na prosty i smakowity obiad, który możesz zapakować na lunch? Polecamy danie inspirowane kuchnią meksykańską – syci, rozgrzewa i smakuje! Zwłaszcza jeśli masz pod ręką Kostkę Mięsną WINIARY, aby w łatwy sposób podkreślić jego smak. Kostka znakomicie sprawdzi się jako składnik ryżu z sosem meksykańskim. Dorzuć ją do mięsa mielonego z cebulą, czosnkiem, chili i oregano, aby wzbogaciła jego walory smakowe. Całość zalej pomidorami, duś i dodaj charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej składniki: paprykę, fasolę i kukurydzę. Sos meksykański podawaj z ryżem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?