1

2

Przepisy

Szaszłyki z ziemniakami, boczkiem i cukinią

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Szaszłyki z ziemniakami, boczkiem i cukinią to przepyszna propozycja na grilla – jakich zresztą mamy wiele! Szaszłyki z pieczonymi ziemniakami, plasterkami boczku i cukinii możesz podawać jako osobną przekąskę, ale też jako przystawkę do sałatek z grilla czy grillowanych mięs. Aby smakowały jeszcze lepiej, szaszłyki możesz opcjonalnie posypać swoimi ulubionymi przyprawami. Szaszłyki podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj do miękkości. Odstaw do ostudzenia.
  2. Cukinię pokrój na długie plastry obieraczką do warzyw. Przygotuj też boczek w plastrach.
  3. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj pokrojone kawałki ziemniaków na zmianę z cukinią zwiniętą w rulonik i boczkiem.
  4. Przed grillowaniem posól i popieprz szaszłyki i posmaruj je oliwą lub olejem. Grilluj bezpośrednio na ruszcie lub tacce do grillowania przez dosłownie parę minut z każdej strony – do zarumienienia składników.
  5. Podawaj z sosem czosnkowym WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: