Szaszłyki z karkówki

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 5 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Karkówkę pokrój na kawałki w kształcie kostki (2 cm x2 cm).
  2. Papryki i cebulę oczyść i pokrój w paski.
  3. Mięso oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, skrop winem i olejem, pozostaw w lodówce na 4-5 godzin.
  4. Wyjmij mięso z lodówki i nabijaj wraz z ulubionymi warzywami na patyczki.
  5. Piecz na rozgrzanym ruszcie przez 20-30 minut, aż mięso będzie gotowe. Podawaj z ketchupem WINIARY i sosem tatarskim.

Opis przepisu:

Szaszłyki z karkówki marynowanej w białym winie i Ziarenkach Smaku WINIARY to eksplozja kolorów dzięki trzem paprykom: żółtej, czerwonej i zielonej, a także pomidorkom koktajlowym, które tworzą z szaszłyków "tęczę smaków"! Jeśli chcesz, nasz przepis na szaszłyki z karkówki możesz urozmaicić o Twoje ulubione warzywa i przyrządzić rozmaite szaszłyki, którym nie sposób będzie się oprzeć. Pyszności podawaj z ketchupem i sosem tatarskim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?