Szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry Winiary

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 20 min

oczekiwanie: 15 min

porcje: 4 porcje

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z indyka pokrój w dużą kostkę, ananasa obierz i pokrój w kostkę tej samej wielkości co indyka. Tak samo pokrój papryki.
  2. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na zmianę mięso, ananasa i papryki. Gotowe szaszłyki oprósz solą, pieprzem i posyp posiekanym oregano.
  3. Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut, aż mięso będzie upieczone w środku.
  4. Upieczone szaszłyki podawaj z Sosem Curry WINIARY.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.