Szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry

5/5 5 4 5 1
5/5 5 4 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z indyka pokrój w dużą kostkę, ananasa obierz i pokrój w kostkę tej samej wielkości co indyka. Tak samo pokrój papryki.
  2. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na zmianę mięso, ananasa i papryki. Gotowe szaszłyki oprósz solą, pieprzem i posyp posiekanym oregano.
  3. Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony lub w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 20 minut, aż mięso będzie upieczone w środku.
  4. Upieczone szaszłyki podawaj z Sosem Curry WINIARY.

Opis przepisu:

Wypróbuj przepis na szaszłyki z piersi indyka i ananasa z sosem curry WINIARY! Jest to idealne danie dla fanów wiosennego i letniego biesiadowania przy rodzinnym grillu. Dodatek egzotycznego ananasa nada mięsu słodkawego, niezastąpionego smaku. Przepis jest bardzo prosty w wykonaniu i nie sprawi problemu nawet początkującym grillowym adeptom.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?