1

2

Przepisy

Szaszłyki z kurczakiem, kiełbasą i ananasem

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Szaszłyki z kurczakiem, kiełbasą i ananasem to jedna z wielu naszych smakowitych propozycji na idealnego i bogatego w rozmaite smaki grilla! Uniwersalne szaszłyki z piersią kurczaka, kiełbasą śląską i świeżym ananasem przyrządzisz w okamgnieniu, a ich grillowanie zajmie Ci tylko kwadrans. I już - szaszłyki z filetem z kurczaka i kiełbaską są gotowe! Podawaj je z ketchupem, sosem czosnkowym i sałatką - wedle upodobania.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Patyczki do szaszłyków możesz wymoczyć na 30 minut przed grillowaniem oraz zawinąć końcówki w folię aluminiową już po nadziewaniu – zapobiega to zbyt szybkiemu spaleniu patyczków.
  2. Pokrój pierś z kurczaka, kiełbasę i ananasa w kostkę podobnych rozmiarów. Nadziewaj po 2 kawałki lub wedle uznania na patyczki. Każdy szaszłyk przed pieczeniem nasmaruj delikatnie oliwą lub olejem rzepakowym.
  3. Przygotuj grilla lub patelnię grillową. Kiedy grill będzie rozgrzany – kładź szaszłyki bezpośrednio na grilla lub na tackę grillową. Piecz przez ok. 15 – 20 minut, aż kurczak będzie gotowy.
  4. Podawaj z ketchupem WINIARY albo sosem czosnkowym i sałatką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: