Soczysty kurczak w rozmarynie i ziołach

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzej do temperatury 200°C. Nie używaj opcji grill.
  2. Pałki z kurczaka włóż do woreczka znajdującego się w górnej części opakowania, a następnie dodaj przyprawy z jego dolnej części. Zamknij woreczek przy pomocy czerwonej zapinki, którą znajdziesz w środku.
  3. Przyprawę rozprowadź równomiernie na mięsie, delikatnie obracając woreczek.
  4. W naczyniu żaroodpornym umieść woreczek. Naczynia nie przykrywaj. Włóż je do nagrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut na najniższym poziomie.
  5. Po wyjęciu woreczka z piekarnika, odetnij jego końcówkę wraz z zapinką. Uważaj, ponieważ zarówno woreczek, jak i wydostająca się z niego para są bardzo gorące.
  6. Wskazówka: Aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij i rozchyl folię.

Opis przepisu:

Mając WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach, przyrządzisz soczyste mięso bez dodatku tłuszczu. Upiecz je w woreczku z mieszanką wyjątkowych przypraw. Aby soczysty kurczak w rozmarynie i ziołach miał chrupiącą skórkę, 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij i rozchyl folię woreczka. Kurczaka w ziołach podawaj z gotowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką lub sałatką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?