1

2

Przepisy

Soczysty kurczak z papryką i ziołami

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Z WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka z papryką i ziołami podasz bliskim smakowite i sycące danie. Mięso upiecz w woreczku z unikalną mieszanką przypraw.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Nóżki z kurczaka (8 sztuk – około 1 kg) włóż do dołączonego woreczka, następnie do środka wsyp zawartość torebki znajdującej się na dole opakowania i zamknij przy pomocy dołączonej zapinki.
  2. Przyprawę rozprowadź równomiernie na mięsie, delikatnie obracając woreczek.
  3. W naczyniu żaroodpornym umieść woreczek. Naczynie włóż do nagrzanego do 200°C piekarnika i piecz przez 60 minut na najniższym poziomie.
  4. Po wyjęciu woreczka z piekarnika, odetnij jego końcówkę wraz z zapinką. Uważaj, ponieważ zarówno woreczek, jak i wydostająca się z niego para są bardzo gorące.
  5. Wskazówka: Aby skórka była bardziej chrupiąca, 10 minut przed końcem pieczenia rozetnij i rozchyl folię.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: